Recept helstekt oxfilé

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Helstekt oxfilé

Ett bra recept om man vill servera oxfilé till ett större sällskap. Om man skär köttet riktigt tunnt kan det serveras på samma sätt som rostfbiff. Severa med en god sallad.

Utskriftsvänlig version

Helstekt oxfilé med sökord som oxfilé, söndagsmiddag, buffé, herrmiddag och bröllop

Ingredienser (4 portioner)

  • 600 g oxfilé
  • 1 msk smör
  • salt
  • peppar
  • vatten

Tillagning

  1. Stek oxfilén i smör hastigt så att den får en fin stekyta.
  2. Ugnsstek oxfilén vid 175 grader. Använd en termometer och ta ut köttet när det är rosa. Detta sker vid c:a 65 grader.
  3. Ta ut köttet och låt det vila några minuter.
  4. Vispa ut pannan med vatten till en sky.
  5. Servera med sky, potatis i någon form samt sallad.

2 kommentarer

  1. Montague Terrace:

    4 stjärnor

    Bra enkelt recept!

  2. Caroline No:

    5 stjärnor

    Ju mindre man gör med bra kött desto bättre.

Totalbetyg: 4,5 baserat på 2 betyg

Kommentera detta Helstekt oxfilé recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013