Recept hollandaise

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Hollandaise

En klassisk äggbaserad sås som nämns redan på 1600-talet i franska kokböcker. Som godast är den till fisk, sparris eller Eggs Benedict. Skulle såsen skära sig tillsätt en isbit och vispa kraftigt ett tag.

Utskriftsvänlig version

Hollandaise med sökord som klassiker, ägg, citron, sås och lchf

Ingredienser (4 portioner)

  • 200 g smör
  • 4 äggulor
  • 3 msk vatten
  • 1-2 msk pressad citron
  • salt
  • peppar

Tillagning

  1. Smält smöret i kastrull och låt svalna en stund.
  2. Blanda äggulor och vatten i en kastrull som du ställer i ett vattenbad. Sjud tills såsen har tjocknat något. Vispa under hela tiden.
  3. Tag kastrullen från värmen och häll i det smälta smöret. Droppvis i början och sedan i en fin stråle. Ta inte med bottensatsen.
  4. Smaka av med citron, salt och peppar.
  5. Servera genast.

1 kommentar

  1. Henali:

    5 stjärnor

    Bästa såsen till lax med grönsaker!

Totalbetyg: 5 baserat på 1 betyg

Kommentera detta Hollandaise recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013