Italiensk fläskfilé

En fläskfilérätt med italienska förtecken både vad det gäller ingredienserna och färgerna.

Ingredienser (4 portion)

600-700 g ansad fläskfilé
100 g tunnt skivad
1 röd chilfrukt
1 grön chilifrukt
2-3 vitlöksklyftor
1 dl hackade färska örter (t.ex. basilika, persilja eller salvia)
2 msk nypressad citron
salt
nymald svartpeppar
smör och olivolja till stekningen
Tomatsallad
3-4 fint tärnade kvisttomater
1/2 fint tärnad rödlök
2 msk olivolja
1 msk nypressad citronsaft
salt
nymald svartpeppar
Tillbehör
1 mozzarella
haricotsverts
valfri pasta

Tillagning

Kärna ut och hacka chilifrukterna fint. Skala och hacka vitlöken fint.

Lägg ut prosciutto på en skärbräda. Strö över chili, vitlök och örter.

Lägg på fläskfilén och häll över pressad citron. Salta och peppra.

Vira prosciutton runt fläskfilén och bind runt med steksnöre.

Bryn fläskfilén i smör och olivolja.

Sätt in i ugnen och gädda till önskadgrad av rosa. 68 grader är det som kockar rekommenderar (tar 15-20 minuter). 75 grader är genomgräddat om man är paranoid (tar 25-30 minuter),

Blanda alla ingredienser till tomatsalladen.

Koka haricots verts.

Skiva mozzarella.

Lägg upp allt på ett serveringsfat som den italienska flagga. Först grön haricots verts, vit mozzarella och röd tomatsallad.

Skär fläskfilén och lägg över.

Servera med pasta.

Fler liknande recept