Festlig och smakrik vegetarisk rätt med italienska smaker.
Italiensk vegetarisk auberginegratäng
Ingredienser (4 portion)
2-3 auberginer
1 burk krossade tomater
2 klyftor vitlök
salt
nymald svartpeppar
1 dl pesto
2 paket mozzarella
Tillagning
Sätt ugnen på 125 grader.
Skiva auberginen i centimetertjocka skivor. Lägg ut på talikrikar eller bakplåtspapper. Sallta och låt ligga minst en halvtimme.
Spola av aubergineskivorna. Fördela i en stor eller två små ugnsfasta formar och grädda mitt i ugnen i 20 minuter.
Koka de krossade tomaterna med vitlök, salt och peppar i 10-15 minuter
Riv mozzarellan.
Höj värmen i ugnen till 225 grader.
Fördela mozzarellan ovanpå auberginskivorna.
Skeda på tomatsåsen.
Klicka ut peston överst.
Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.