Italiensk vegetarisk auberginegratäng

Festlig och smakrik vegetarisk rätt med italienska smaker.

Ingredienser (4 portion)

2-3 auberginer
1 burk krossade tomater
2 klyftor vitlök
salt
nymald svartpeppar
1 dl pesto
2 paket mozzarella

Tillagning

Sätt ugnen på 125 grader.

Skiva auberginen i centimetertjocka skivor. Lägg ut på talikrikar eller bakplåtspapper. Sallta och låt ligga minst en halvtimme.

Spola av aubergineskivorna. Fördela i en stor eller två små ugnsfasta formar och grädda mitt i ugnen i 20 minuter.

Koka de krossade tomaterna med vitlök, salt och peppar i 10-15 minuter

Riv mozzarellan.

Höj värmen i ugnen till 225 grader.

Fördela mozzarellan ovanpå auberginskivorna.

Skeda på tomatsåsen.

Klicka ut peston överst.

Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.

Fler liknande recept