Recept kall kokt lax med pepparotssås

Hoppa till innehållet
Recept centralen

kall kokt lax med pepparotssås

Smaskig och festlig LCHF-rätt med svenska smaker.

Utskriftsvänlig version

kall kokt lax med pepparotssås med sökord som pepparrot, lax, lchf, räkor och ägg

Ingredienser (4 portioner)

  • 600 g laxfilé
  • 1 tärning fiskbuljong
  • Pepparrotssås
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl majonäs
  • 2 msk färskriven pepparrot
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • 1 kg räkor med skal
  • 4 kokta ägg
  • ½ gurka
  • färsk dill

Tillagning

  1. Koka upp vatten, smula i buljongtärningen. Ta bort från värmen och lägg i laxen. Låt stå i 10 minuter. Häll av vattnet och låt laxen kallna.
  2. Pepparrotssås: Blanda ihop alla ingredienser till såsen. Ställ såsen i kylen.
  3. Skala räkorna och äggen. Skär äggen i klyftor.
  4. Skala och dela gurkan på längden och skrapa ur kärnhuset. Skär gurkan i mindre bitar.
  5. Lägg upp fisken och skeda upp såsen över den. Garnera med räkor, ägg och gurka samt dill.

Kommentera detta kall kokt lax med pepparotssås recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013