Recept kantarellsmör

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Kantarellsmör

Kantareller med sin kryddiga smak är såklart väldigt lämpade att ha i ett kryddsmör. Var gärna ute i god tid eftersom kantarellsmöret bara blir godare om det får stå några timmar innan servering. Kantarellsmör passar till både kött och fisk.

Utskriftsvänlig version

Kantarellsmör med sökord som kantareller, smör, tillbehör, kräftskiva och kryddsmör

Ingredienser (1 portion)

  • 150 g färska rensade kantareller (lite drygt ½ liter). Dela gärna de största.
  • 150 g+1 msk smör
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillagning

  1. Fräs kantarellerna i torr och het stekpanna tills vattnet kokat bort.
  2. Tillsätt 1 msk smör och bryn kantarellerna i detta.
  3. Ta bort från värmen och salta och peppra på dem och låt svalna.
  4. Blanda smör och kantareller antingen med mixer eller elvispens degkrokar.
  5. Smaka av med salt och peppar och låt stå kallt i väntan på servering.

Kommentera detta Kantarellsmör recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013