Recept kantarellstuvning

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Kantarellstuvning

Stuvning är ett bra sätt att ta tillvara på skogens guld, kantarellen.

Kantarellstuvning passar i crêpes, på varma mackor eller på en omelett.

Utskriftsvänlig version

Kantarellstuvning med sökord som kantareller, svamp, sommar, stuvning och tillbehör

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 liter färska kantareller
  • 2 msk smör
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • salt
  • nymalen vitpeppar

Tillagning

  1. Plocka svampen.
  2. Rensa, skär de stora i mindre bitar och skölj kantarellerna.
  3. Stek svampen i en stor kastrull med hälften av smöret tills all vätska kokat in.
  4. Tillsätt resten av smöret, mjölet och grädden och låt koka till önskad tjocklek på stuvning.
  5. Smaka av med salt och peppar.

1 kommentar

  1. Anita Laine:

    Man skall aldrig skölja kantareller utan borsta och skära av skräpet.

Kommentera detta Kantarellstuvning recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013