Recept kinesisk biff

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Kinesisk biff

En kinesisk variant på biff. Servera den kinesiska biffen med kokt långkornigt ris.

Utskriftsvänlig version

Kinesisk biff med sökord som kina, biff, sesamfrön, sås och wok

Ingredienser (4 portioner)

  • 0,6-0,7 kg nötbiff
  • smör
  • 1 dl vatten
  • sesamfrön
  • Marinad
  • 1 dl färskriven ingefära
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk maizena
  • 1 msk teriyakisås
  • 1 tsk Worcestershiresås
  • 1 msk flytande honung

Tillagning

  1. Blanda ingefära, sesamolja, bakpulver, maizena, teriyakisås, Worcestershiresås och honung. Marinera i c:a 1 timme.
  2. Koka riset.
  3. Ta köttet ur marinaden.
  4. Skär det i ½-cm tjocka skivor som sen delas på mitten. (Spara marinaden.)
  5. Hetta upp matfett i en stekpanna eller wokpanna.
  6. Stek köttet hastigt på medelhög värme i max 1 minut på varje sida.
  7. Häll på marinaden och sänk till medellåg värme.
  8. Låt puttra i några minuter. Tillsätt vatten och tag av pannan från plattan.
  9. Strö på sesamfrön och servera med ris och kokta grönsaker.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Deidesheimer Herrgottsacker Riesling Spätlese (Tyskland, 89 kr, varunr: 50421)

Kommentera detta Kinesisk biff recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013