Kräft- och laxpaj

En enkel och väldigt god paj som passar lika bra på söndagsmiddagen som på kräftskivan.

Ingredienser (6 portion)

Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
1 ½ msk kalltvatten
1 krm salt
Fyllning
200 g kallrökt lax
200 g inlagda kräftstjärtar
2 dl riven västerbottensost
3 ägg
2 dl standardmjölk
salt
nymald svartpeppar
Garnering
några kräftstjärtar
limeklyftor

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader.

Kör smör och mjöl i matberedare till en grynig massa.

Tillsätt vatten och salt och kör till en smidig deg.

Tryck ut degen i en pajform och förgrädda pajskalet i c:a 10 minuter. Sänk värmen till 200 grader.

Strimla laxen och häll av spadet från kräftstjärtarna.

Fördela lax och kräftor i pajskalet tillsammans med riven västerbottensost.

Vispa ihop mjölk , ägg, salt och peppar och häll över.

Grädda ca 20-25 minuter.

Garnera med lite kräftstjärtar och limeklyftor.

Fler liknande recept