Recept krämig grönsallad med ädelost

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Krämig grönsallad med ädelost

Matig och mycket smakrik sallad som kan användas som enda tillbehör till grillast kött.

Utskriftsvänlig version

Krämig grönsallad med ädelost med sökord som haricots verts, ädelost, sallad, dressing och tjejmiddag

Ingredienser (4 portioner)

  • 250 g gula körsbärstomater
  • 250 g frysta haricots verts
  • 1 bit kvibille gräddädel
  • 1 stånd romansallad
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Tillagning

  1. Rosta solroskärnorna försiktigt med salt i en torr, medelvarm panna.
  2. Tina haricots vertsen enligt anvisngar på förpackningen.
  3. Halvera tomaterna. Lägg dem och haricots verts i en skål.
  4. Smula ner ädelosten.
  5. Plocka, skiva grovt, skölj och låt salladen rinna av. Lägg i skålen. Strö över solrosfröna.
  6. Blanda ihop crème fraiche, olivolja och balsamvinäger. Salta och peppra.
  7. Vänd ner dressingen i salladen och ställ kallt i väntan på servering.

Kommentera detta Krämig grönsallad med ädelost recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013