Krämig grönsallad med ädelost

Matig och mycket smakrik sallad som kan användas som enda tillbehör till grillast kött.

Ingredienser (4 portion)

250 g gula körsbärstomater
250 g frysta haricots verts
1 bit kvibille gräddädel
1 stånd romansallad
1 dl solrosfrön
2 dl crème fraiche
1 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
salt
nymalen svartpeppar

Tillagning

Rosta solroskärnorna försiktigt med salt i en torr, medelvarm panna.

Tina haricots vertsen enligt anvisngar på förpackningen.

Halvera tomaterna. Lägg dem och haricots verts i en skål.

Smula ner ädelosten.

Plocka, skiva grovt, skölj och låt salladen rinna av. Lägg i skålen. Strö över solrosfröna.

Blanda ihop crème fraiche, olivolja och balsamvinäger. Salta och peppra.

Vänd ner dressingen i salladen och ställ kallt i väntan på servering.

Fler liknande recept