Recept kycklingpaj

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Kycklingpaj

En krämig och god kycklingpaj.

Utskriftsvänlig version

Kycklingpaj med sökord som paj, kycklingfilé, buffé, lök och tjejmiddag

Ingredienser (6 portioner)

  • pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g Svenskt smör
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 1 färsk lök, hackad
  • 350-400 g kycklingfilé
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 10 småtomater
  • 2 tsk hackad färsk rosmarin
  • 2 dl lagrad cheddar, riven
  • 4 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 ½ dl mellangrädde eller vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Mixa mjöl och smör i en mixer.
  2. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Ställ kallt i 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Kavla degen mellan två bakplåtspapper och tryck ut den i en springform med hög kant (24 cm i diameter).
  6. Nagga botten med en gaffel.
  7. Förgrädda pajskalet 10-15 minuter.
  8. Hacka den gula löken och fräs den mjuk i smör.
  9. Lägg löken underst i det förgräddade pajskalet.
  10. Lägg ut småtomaterna ovanpå löken.
  11. Skär kycklingfilen i tärningar och stek tills den är nästan klar.
  12. Lägg kycklingbitarna i pajskalet.
  13. Strö över rosmarin och pressa vitlöken över.
  14. Strö över osten.
  15. Vispa samman ägg, mjölk, grädde, salt och peppar.
  16. Häll äggstanningen över fyllningen.
  17. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40-45 minuter.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Esprit du Silène (Frankrike, 89 kr, varunr: 2246)

10 kommentarer

  1. Emma:

    5 stjärnor

    En riktig höjdare, supergott!!

  2. Gräshoppan:

    0 stjärnor

    Jag tycker det var jätteäckligt, jag vill bara suga nektar från blomman även om jag är en gräshoppa, fyfan vad jag längtar efter nektar, & käka upp humlorna som suger därifrån, MUMSMUMS!

  3. Olle:

    "Den som lever får se eller lev nu, imorgon kan det vara försent."
    Ät itne den här! Då är det försent!!!

  4. Musslan:

    0 stjärnor

    Jag har ingen mun... så det var inte direkt lätt & svara på om det var gott eller inte!

  5. Kerstin "maken":

    5 stjärnor

    Ja det var väldigt bra mår jag säga, Kanske lite mer socker i men annars var det bra! Nu säger min fru att jag ska skriva att det var perfekt.. men ja det smaka mums muuuu muuuu

  6. Kerstin:

    5 stjärnor

    Oj! Detta är något jag kan äta igen! En otroligt god och krämig kyckling paj, den passar utmärkt med lite vitt vin. Min man åt hela 3 bitar, så jag måste såklart göra om den. En god citronpaj passar också bra som efterrätt till det här. Som vanligt så får den här maträtten 5/5 stjärnor av mig!
    Mvh Kerstin 43 år

  7. Fiskmåsen:

    Jag gillar inte kyckling..

  8. MatBeroende - Laila:

    4 stjärnor

    GRYMT! Jag vill äta det igen, skicka maten via datorn så mår jag psykiskt bra.. annars kommer jag kasta ut datan genom fönstret!!!!!!!!

  9. Draken:

    5 stjärnor

    *RAUUUWR*
    Det var jättegott... min kompis Jepana var nöjd!

  10. Tom-Tom:

    4 stjärnor

    Gjorde om den lite o lade wok-grönsaker i ist. eftersom jag inte tkr om tomat, men den blev supergod :P..

Totalbetyg: 3,5 baserat på 8 betyg

Kommentera detta Kycklingpaj recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013