Recept lättgravad lax med forellrom, rädisor och dill

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Lättgravad lax med forellrom, rädisor och dillStjärnrecept

Festlig plockmat skapad av Årets kock 2008, Tom Sjöstedt.

Utskriftsvänlig version

Lättgravad lax med forellrom, rädisor och dill med sökord som maj, rädisor, knäckebröd, lax och snittar

Ingredienser (16 portioner)

  • 16 brutna bitar av thin crisp sesam
  • 200 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 msk tunt skurna dillstjälkar
  • 2 rädisor
  • 50 g forellrom
  • 16 dillvippor
  • 16 små skivor Västerbottensost
  • olivolja
  • flingsalt
  • nymald svartpeppar

Tillagning

  1. Grava laxen med salt, socker och dillstjälkar över natten.
  2. Skär till 16 fina skivor.
  3. Skiva rädisorna tunt.
  4. Lägg laxen på knäcket och fördela på forellrom, rädisor, dill och västerbottensost.
  5. Rippla över olivolja, flingsalt och svartpeppar precis innan servering.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Castellane Brut (Frankrike, 239 kr, varunr: 7557)

Kommentera detta Lättgravad lax med forellrom, rädisor och dill recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013