Recept madeirasås

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Madeirasås

Festlig och smakrik vinsås som passar till stekt kött.

Utskriftsvänlig version

Madeirasås med sökord som vin, sås, söndagsmiddag, vitlök och herrmiddag

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 gul lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 1 dl balsamvinäger
  • ½ dl brunt farinsocker
  • 1 dl madeira
  • ½ dl koncentrerad kalvfond
  • 4 dl vatten
  • 1 ½ msk potatismjöl
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillagning

  1. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Fräs löken i olja i en gryta.
  3. Tillsätt farinet och låt detta fräsa med.
  4. Häll i vinäger och vin och låt koka samman i några minuter.
  5. Tillsätt kalvfond och vatten och låt koka i ytterligare någon minut.
  6. Sila bort löken.
  7. Red med potatismjöl utrört i lite vatten.
  8. Smaka av med salt och svartpeppar.

Kommentera detta Madeirasås recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013