Recept ört- och citronmarinerad fläskfilé

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Ört- och citronmarinerad fläskfiléStjärnrecept

Ett recept som passar både till buffé och som söndagsmiddag.

Receptet är hämtat ur boken Himlagott med bufféer (Prisma). Köp den på Bokus för 142 kr.

Utskriftsvänlig version

Ört- och citronmarinerad fläskfilé med sökord som fläskfilé, basilika, söndagsmiddag, buffé och citron

Ingredienser (6 portioner)

  • 1 ½ kg fläskfilé
  • 2 citroner, skalet av båda, saften av 1
  • 1 dl olivolja
  • ½ dl hackad färsk persilja
  • ½ dl hackad färsk basilika
  • salt och peppar

Tillagning

  1. Bryn fläskfilén så att den får en fin färg. Salta och peppra. Låt den bli färdig i ugnen i 160 grader ca 15 minuter. Ta ut den och låt svalna. Skär upp i tunna skivor.
  2. Tvätta citronerna noga. Riva skalet från båda och pressa en av citronerna i oljan. Lägg i örterna, salta och peppra. Lägg i köttet och blanda runt med dressingen. Låt stå och dra i ca 30 minuter före servering. Detta gör att köttet får en god smak.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Roodeberg (Sydafrika, 87 kr, varunr: 7451)

Kommentera detta Ört- och citronmarinerad fläskfilé recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013