Recept örthollandaise

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Örthollandaise

Variant på hollandaisesås smaksatt med färska örter. Passar bra till stek fisk.

Utskriftsvänlig version

Örthollandaise med sökord som sås, ägg, örtkryddor, basilika och lime

Ingredienser (4 portioner)

  • 100 g smör
  • 3 äggulor
  • 3 msk torrt vitt vin
  • 2 tsk pressad lime
  • 1 krm salt
  • 1 dl basilikablad
  • ½ dl färsk bladpersilja
  • nymald vitpeppar

Tillagning

  1. Smält smöret och låt svalna något.
  2. Häll vatten i en stor kastrull. Koka upp och låt sjuda.
  3. Sätt i en mindre kastrull i den större och lägg i äggulor och vin.
  4. Vispa tills det tjocknar och ta bort kastrullen från värmen.
  5. Tillsätt det smälta smöret långsamt under kraftig vispning.
  6. Smaka av med limejuice, salt och vitpeppar.
  7. Hacka persiljan och strimla basilikan och rör ner i såsen.

Kommentera detta Örthollandaise recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013