Recept ostsufflé

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Ostsufflé

Snyggt tillbehör till finmiddagen. Ostsufflé är betydligt enklare att göra än det ser ut.

Utskriftsvänlig version

Ostsufflé med sökord som 70-talet, tillbehör, ägg, nyår och elegant

Ingredienser (4 portioner)

  • 3 msk smör
  • 4 msk mjöl
  • 4 1/2 dl mjölk
  • 5 ägg
  • 300 g riven ost förslagsvis gruyere, gréve eller jarlsberg
  • 2 tsk maizenamjöl
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1/2 tsk fint riven muskot
  • 1/2 tsk salt

Tillagning

  1. Sätt på ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet.
  3. Tillsätt mjölken.
  4. Koka upp under omrörning och låt koka några minuter.
  5. Ta kastrullen från plattan och låt svalna något.
  6. Separera äggen i gulor och vitor.
  7. Rör ner äggulorna i smöret och mjölken.
  8. Tillsätt osten, maizena och kryddor.
  9. Vispa sedan äggvitor och salt till ett hårt skum.
  10. Blanda ihop en fjärdedel av skummet med resten av ingredisenerna.
  11. Vänd sedan försiktigt ner resten av skummet i smeten.
  12. Grädda på galler på nedersta falsen i ugnen.
  13. Servera direkt, gärna med en fräsch sallad.

2 kommentarer

  1. Bibi:

    Hur länge i ugnen?

  2. Gudrun Ulvar:

    Ja hur länge? 😮

Kommentera detta Ostsufflé recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013