Recept panchettalindade kycklingspett

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Panchettalindade kycklingspettStjärnrecept

Snabbgrillade spett som blir extra goda om man serverar dem med en kall chevresås, grönsaks- och svampspett och potatis.

Utskriftsvänlig version

Panchettalindade kycklingspett med sökord som kycklingfilé, grill, barbeque, sommar och sambal oelek

Ingredienser (6 portioner)

  • 900 g kycklingfilé
  • ¾ dl japansk soja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk honung
  • 1 ½ msk sambal oelek
  • 150 g tunt skivad panchetta

Tillagning

  1. Blanda soja, vinäger, honung och sambal till en marinad.
  2. Skär kycklingfiléerna på längden i ca 2-3 cm breda bitar.
  3. Lägg kycklingfiléerna i en skål tillsammans med marinaden.
  4. Ställ in skålen i kylskåpet i minst en timme.
  5. Trä upp filéerna på grillspett av metall eller träspett (som legat i blöt i minst en halvtimme).
  6. Linda panchettan runt kycklingfiléerna.
  7. Tänd grillen och vänta på perfekt glöd.
  8. Grilla spetten 2-3 minuter per sida tills de är helt genomgrillade.
  9. Servera med grillade grönsaker, chèvreröra och potatis.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Masi Valpolicella Bonacosta (Italien, 85 kr, varunr: 6998)

Kommentera detta Panchettalindade kycklingspett recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013