Recept panpizza

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Panpizza

Men behöver inte gå till Pizza Hut för att äta god panpizza. Precis som på vanlig pizza är degen till en panpizza viktig. Fyllningen på en panpizza är oftast enligt följande formel: först en god tomatsås, sen starkare starka korvar eller kryddig köttfärs, följt av jalapeños, champinjoner, rödlök och/eller färska tomater. En panpizza toppar man med mycket mozzarella och torkad oregano eller annan örtkrydda. Men som vanligt när det gäller pizza så är det bara den egna fantasin som sätter gränserna.

Utskriftsvänlig version

Panpizza med sökord som pizza, mozzarella, herrmiddag, tacos och fredagsmys

Ingredienser (4 portioner)

  • 25 g jäst
  • 2 ½ dl ljummet vatten
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk bakpulver
  • 6-7 dl vetemjöl special
  • olivolja att smörja plåten/formen med
  • Förslag på fyllningar
  • tomatsås (obligatorisk)
  • tacokryddad köttfärs
  • salami
  • pepperonikorv
  • rökt skinka
  • jalapeños
  • champinjoner
  • rödlök
  • färska tomater
  • mozzarella (obligatorisk)
  • oregano eller annan örtkrydda

Tillagning

  1. Finfördela jäst i en bunke och rör ut i ljummet vatten.
  2. Tillsätt olja, salt och socker.
  3. Blanda ner vetemjöl blandat med bakpulver. Arbeta ihop till en slät deg.
  4. Strö över lite mjöl och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, c:a 45 minuter.
  5. Smörj formarna, stekpannor eller ungspannan med olja.
  6. Kavla ut deg till 2 eller 1 pizza i samma form som formarna och lägg i.
  7. Låt jäsa 30 minuter.
  8. Sätt ugnen på 225 grader.
  9. Lägg på önskad fyllning, med tomatsås underst och mozzarella överst, när degen jäst klart.
  10. Grädda mitt i ugnen i c:a 15 minuter.

31 kommentarer

  1. Mary:

    5 stjärnor

    It was perfect, very nice and soft. :)

  2. Jo:

    5 stjärnor

    I agree, vem behöver Pizza Hut? =)

  3. Jonas:

    är det en pan pizza för den ser inte ut som en på bilden

  4. Sofi Nilsson:

    5 stjärnor

    Jättenöjd!!!! <3

  5. Magnus Riley:

    5 stjärnor

    Perfekt. Alla i familjen älskade detta recept :-)

  6. thea:

    5 stjärnor

    Perfekt konsistens! Supergod deg

  7. elli :):

    5 stjärnor

    Detts recept har fått mig och min familj att med jämna mellanrum baka pizza till middag. Jag har bara två ord att säga om det här pizzabottnet:
    Otroligt gott. <3

  8. Richard:

    5 stjärnor

    Jag har gjort den i en kakform med löstagbar kant. Då slipper jag kavla, och om jag tar hela degen i samma form får jag en jättetjock botten (typ dubbelt så tjock som en vanlig panpizza). Det är supergott!

  9. Jan-Erik:

    5 stjärnor

    Otroligt god deg. Att använda former med löstagbar kant enl. Richards tips fungerar klockrent.

  10. Åke:

    0 stjärnor

    Hej det här är Åke som skriver, jag har inte ätit panpizza enligt detta recept ännu men kommer att göra det snart(håller på och lagar den nu). ville bara tacka för receptet med en dikt jag skrivit. Ja visst gör det ont
    Ja visst gör det ont när knoppar brister.
    Varför skulle annars våren tveka?
    Varför skulle all vår heta längtan
    bindas i det frusna bitterbleka?
    Höljet var ju knoppen hela vintern.
    Vad är det för nytt, som tär och spränger?
    Ja visst gör det ont när knoppar brister,
    ont för det som växer och det som stänger.

    Ha en trevlig dag med vänlig hälsning Åke

  11. Inte Åke:

    5 stjärnor

    Åke verkar frisk...

  12. Cico:

    4 stjärnor

    Bra recept! Alla heder.

    Men frågan är ju vad du tror det här är, Åke. Det är ett kommentarsfält till ett pizzarecept, inte nåt bollplank för lama dikter.

  13. gillar åke:

    :)

  14. Stephan:

    4 stjärnor

    bra recept men lite för lite salt tycker jag ändå annars väldigt gott

  15. Litar inte på Åke:

    5 stjärnor

    Dikten är fin, men jag tror att Karin Boye skrev den först Åke.

  16. Daniel I Aneby:

    5 stjärnor

    Kanonrecept, jag har letat väldigt länge efter något bra recept. Det här åker ut i skrivaren och hamnar i receptboken.
    Supergod och perfekt botten, mycket bra konsistens.

  17. PizzaKungen:

    Det här receptet är redan i receptboken. I alla fall i min Bonniers från 2002.
    Kanongod pizza blir det!

  18. Farbro Blå:

    4 stjärnor

    Cico! Lam? Det är ju Karin Boye Åke knyckt den av, för bövelen! Skämmes, skämmes tamigfan! God pizza dock.

  19. Anna:

    Denna måste testas! Förslag till tomatsås?

  20. Bra dikt!:

    5 stjärnor

    Åke <3

  21. Gunnar Hellsing, Nacka:

    Här är en annan dikt Åke skrivit:
    Väl formar den starke med svärdet sin värld
    Väl flyga som örnar hans rykten
    Men någon gång brytes det vandrande svärd
    Och Gösta Bohman fälles i flykten

  22. Nella:

    3 stjärnor

    Äntligen!! Har provat otaliga panpizza recept på nätet, antingen blir degen rå i mitten och alldeles för krispig utanpå eller så blir den gummiaktig... men detta recept, funkar varje gång.. tillagat i min varmluftsugn men öven i mammas vanliga ugn, blir lika bra varje gång :)

  23. Nella:

    5 stjärnor

    Ooops, av någon konstig anledning fick den bara 3 stjärnor av migm fast jag klickade på 5... provar igen

  24. Sebastian:

    5 stjärnor

    Mycket bra! :-)

  25. fyuling:

    5 stjärnor

    Det här måste jag prova på någon dag. Låter underbart.

  26. Åke :

    5 stjärnor

    Tack alla.

  27. paulina:

    mums, Super bra deg/botten blev det. . Ska göra detta igen för 2a gången. Fast använder riven gräddost & riven mozzarella som ost.. och lite annat smarrigt på =D

  28. Freddan:

    5 stjärnor

    Fantastiskt!!

  29. Ma:

    5 stjärnor

    Äntligen!

    Till slut hittade jag det perfekta Pan pizza deg receptet.
    Kanske hemligheten ligger i kombinationen av jäst och bakpulver? Mumsigt...

  30. Plagiatkungen :

    5 stjärnor

    Åke, lyssna inte på alla troll och näthatare. I dessa tider när ungdomar laddar ned filmer illegalt och respekten för upphovsrätt är obefintlig, tycker jag inte det spelar någon som helst roll om det var du eller Karin som skrev dikten först. Stå på dig!

  31. Joey:

    5 stjärnor

    När ni smörjer plåten, kakformen eller Åke, så prova att pressa ner en vitlök i oljan! Då får ni en fantastisk vitlökssmak i brödet. Om man nu inte gillar vitlök så kan man ju gå och lägga sig. Må väl och lita aldrig på en elefant som kissar på ett övergångsställe.

Totalbetyg: 4,6 baserat på 25 betyg

Kommentera detta Panpizza recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013