Recept potatisterrin med gurka och forellrom

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Potatisterrin med gurka och forellromStjärnrecept

Det här receptet är så bra att det är ett tips i sig. Lova att bjuda alla du känner på det. Det är inget tips det är en order.

Receptet är hämtat ur boken Toms tips (Norstedts). Köp den på Bokus för 188 kr.

Utskriftsvänlig version

Potatisterrin med gurka och forellrom med sökord som potatis, tom sjöstedt, förrätt, pepparrot och enkelt

Ingredienser (6 portioner)

  • 400 g små potatisar
  • 250 g pepparrotscantadou
  • 1 dl mjölk
  • 2 blötlagda gelatinblad
  • 2 msk grovhackad dill
  • 2 tsk citronsaft
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • Garnering
  • 1 gurka
  • rivet skal av ½ citron
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • olivolja
  • 100 g riven pepparrot
  • 50 g forellrom
  • dillvippor

Tillagning

  1. Skala potatisen och halvera om det behövs. Koka den mjuk i saltat vatten.
  2. Värm pepparrotscantadou och mjölk.
  3. Krama ur gelatinbladen och låt dom smälta i mjölkblandningen. Blanda i potatis, dill och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  4. Klä en liten avlång brödform invändigt med plastfolie. Häll blandningen i formen och låt den kallna i kylen (gärna över natten). Skär upp fyra fina portionsbitar 1 timme före serveringen.
  5. Skala och skär gurkan i tjocka skivor. Har man en utstickare hemma så kan man använda den till gurkan. Skär bort en liten bit av gurkskivorna så att dom kan stå upp. Blanda med citronskal, salt, peppar och olivolja.
  6. Riv pepparroten. Lägg upp på terrinbitarna och garnera med forellrom (eller Kalixlöjrom om man är ekonomiskt oberoende) och dill.

Kommentera detta Potatisterrin med gurka och forellrom recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013