Recept rabarberskum

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Rabarberskum

God kall sås att hälla på sommarfrukten heta dagar.

Utskriftsvänlig version

Rabarberskum med sökord som rabarber, socker, juli, sås och svalkande

Ingredienser (4 portioner)

  • 200 g späd rabarber
  • ½ dl socker
  • 1 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 2 äggvitor
  • 2 msk socker

Tillagning

  1. Skär rabarbern i mindre bitar.
  2. Sjud rabarber, socker, anis och kanel i en kastrull på svag värme tills rabarbern är mjuk.
  3. Låt svalna och ta därefter bort kanel och anis.
  4. Häll i en vid skål. Täck skålen och frys några timmar.
  5. Vispa äggvitorna till hårt skum.
  6. Vispa ner sockret. Lägg rabarbermassan otinad i en matberedare och kör så att den blir slät.
  7. Tillsätt de vispade vitorna och kör hastigt, bara så att allt blir väl blandat.
  8. Fördela rabarberskummet på frukt och servera genast.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Château Fontebride (Frankrike, 145 kr, varunr: 4113)

Kommentera detta Rabarberskum recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013