Räkor i panna

En härlig 80-talsrätt som faktiskt inte ligger så långt från det indiska köket. Numera använder vi tomatpuré istället för ketchup… Servera med kokt ris och pain riche (såklart!).

Ingredienser (4 portion)

500 g oskalade räkor
1 purjolök
1 medelstor gurka
1 tsk curry
1 tsk vitlökspulver (kan uteslutas)
1 dl tomatpuré
3 dl grädde
1 dl finhackad dill
vitpeppar
salt

Tillagning

Skär gurkan i tunna stavar om 5 cm.

Skölj och skiva purjolöken. Fräs i olja eller smör i ett par minuter.

Tillsätt tomatpuré, gurka, curry, vitlökspulver. Fortsätt fräsa i en minut.

Blanda ner grädde och dillen och låt puttra i fem minuter.

Lägg i räkorna och låt de bli varma. Smaka av med vitpeppar och salt.

Servera med ris och bröd.

Fler liknande recept