Recept räkpaj á la gi

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Räkpaj á la GI

Räkpaj med nyttigare pajdeg med mycket lågt kolhydratinnehåll. GI-pajdegen kan användas för att omvandla de flesta pajer till mer GI-korrekta pajer.

Utskriftsvänlig version

Räkpaj á la GI med sökord som räkor, paj, gi, vispgrädde och dinkel

Ingredienser (3 portioner)

  • 300 g nyskalade räkor (knappt 1 kg med skal)
  • 3 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 1/2 dl grovhackad färsk dill
  • 1 dl lagrad stark ost
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • Pajdeg
  • 100 g hyvlat kallt smör
  • 130 g soyamjöl
  • 40 g dinkelsikt
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 msk rivet och finhackat citronskal
  • 1 krm paprikapulver
  • lite vetemjöl

Tillagning

  1. Blanda samtliga ingredienser, utom vetemjöl, till en pajdeg. Låt den vila i kylskåpet minst en halvtimme.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Kavla ut pajdegen. Använd vetemjölet så att den inte klibbar fast vid kavel och underlag.
  4. Tryck ut pajdegen i en pajform.
  5. Förgrädda skalet i ugnen 10 minuter.
  6. Rör ihop ägg, vispgrädde, ost och kryddorna.
  7. Höj ugnen till 200 grader.
  8. Lägg räkorna i skalet och häll sen på äggsmeten.
  9. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter.

Kommentera detta Räkpaj á la GI recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013