Räkpaj

En god räkpaj som kan serveras både som förrätt eller som huvudrätt. Glöm inte göra en fräsch sallad till.

Ingredienser (4 portion)

Pajdeg
4 dl vetemjöl
100 g smör
1 ½ dl kallt vatten
1 krm salt
Fyllning
100 g nyskalade räkor
1 paket krabbsticks
1 pkt saffran
100 g broccoli
2 dl grädde
1 dl mjölk
2 ägg
1 tsk saltsalt
1 krm nymald svartpeppar
1 nypa riven muskotnöt

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader.

Tärna smöret och lägg i en bunke.

Blanda snabbt ihop alla ingredienser till degen och kavla ut.

Tryck ut pajskalet i en pajform. Gör hål i botten med t.ex. en gaffel.

Låt den stå kallt i minst 15 minuter.

Förgrädda pajskalet i c:a 15 minuter.

Sänk värmen till 175 grader.

Hetta upp en stekpanna och klicka i lite smör. Fräs broccolin och låt svalna.

Placera ut broccolin i pajskalet.

Vispa upp äggen.

Blanda ägg, tärnade krabbsticks, räkor, grädde, mjölk , salt, peppar, muskot och saffran.

Häll smeten i det förgräddade pajskalet och baka i ugn c:a 30 minuter.

Fler liknande recept