En god räkpaj som kan serveras både som förrätt eller som huvudrätt. Glöm inte göra en fräsch sallad till.
Räkpaj
Ingredienser (4 portion)
Pajdeg
4 dl vetemjöl
100 g smör
1 ½ dl kallt vatten
1 krm salt
Fyllning
100 g nyskalade räkor
1 paket krabbsticks
1 pkt saffran
100 g broccoli
2 dl grädde
1 dl mjölk
2 ägg
1 tsk saltsalt
1 krm nymald svartpeppar
1 nypa riven muskotnöt
Tillagning
Sätt ugnen på 225 grader.
Tärna smöret och lägg i en bunke.
Blanda snabbt ihop alla ingredienser till degen och kavla ut.
Tryck ut pajskalet i en pajform. Gör hål i botten med t.ex. en gaffel.
Låt den stå kallt i minst 15 minuter.
Förgrädda pajskalet i c:a 15 minuter.
Sänk värmen till 175 grader.
Hetta upp en stekpanna och klicka i lite smör. Fräs broccolin och låt svalna.
Placera ut broccolin i pajskalet.
Vispa upp äggen.
Blanda ägg, tärnade krabbsticks, räkor, grädde, mjölk , salt, peppar, muskot och saffran.
Häll smeten i det förgräddade pajskalet och baka i ugn c:a 30 minuter.