Räksoppa

Räksoppa gör man bäst på en fond av räkskal, tomatpuré, rotfrukter och vitt vin. Det må var lite jobbigare, men betydligt godare än färdig räkfond.

Ingredienser (8 portion)

Fond
2 liter räkskal
2 gula lökar
2 morötter
1 dl tomatpuré
1 krm cayennepeppar
2 dl vitt vin
5 dl vatten
1 dl olivolja
Soppa
5 dl grädde
salt
2-3 msk konjak

Tillagning

Dela lök och morötter i grova bitar.

Hetta upp olivolja i en stor kastrull. Fräs tomatpurén, räkskal och rotfrukterna i fem minuter. Lägg i cayennepeppar.

Häll över vitt vin och vatten och koka upp. Låt fonden puttra i 15 minuter på medelhög värme.

Sila av räkskal och rotfrukter.

Koka upp fond med grädde. Smaksätt med salt och konjak. Red soppan om det behövs.

Fler liknande recept