Recept rån

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Rån

Goda gammeldag rån till glassen eller citronkrämen.

Utskriftsvänlig version

Rån med sökord som frasig, fredagsmys, smör, tillbehör och klassiker

Ingredienser (30 portioner)

  • 175 g smör
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 ½ dl vatten
  • 3 dl socker
  • 360 g vetemjöl

Tillagning

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Sikta mjölet i en bunke.
  3. Blanda mjölet med nästan allt smöret (spara lite att pensla järnet med), vispgrädde, vatten och socker.
  4. Låt stå i kylskåp minst en halvtimme.
  5. Värm rånjärnet på en medelvarm platta.
  6. Pensla det varma järnet med smält smör.
  7. Grädda knappt en matsked rånsmet åt gången. Det tar 1-1 ½ minut för rånet att få fin färg.
  8. Rulla ihop det nygräddade rånet runt en rånpinne eller med hjälp av 2 gafflar.
  9. Lägg att svalna på bakgaller.

Kommentera detta Rån recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013