Rensteksröra med löjrom

Här ligger hela Norrland öppet! Det här är en suverän förrätt som man gärna kan göra på rester, allt rökt kött går bra: ren, rådjur, hjort…

Till den här rätten sitter en Norrlands aquavit som en smäck.

Ingredienser (4 portion)

1 dl crème fraiche
1 dl färskost
1 msk dijonsenap
1 msk nyriven pepparrot
200 g rökt renstek, finstrimlad
1 msk finskuren gräslök
1 msk finhackad rödlök
salt och peppar
Till garnering
4 msk löjrom
1 tsk finhackad rödlök
1 dl syltade trattkantareller
Till servering
4 skivor kavring eller annat mörkt bröd
späda salladsblad

Tillagning

Blanda crème fraiche och färskost väl.

Smaksätt med dijonsenap och nyriven pepparrot.

Vänd ner renstek, gräslök och rödlök.

Smaka av med salt och peppar.

Bred rensteksröran på kavringen.

Garnera med löjrom, finhackad rödlök och de syltade trattkantarellerna.

Servera med en liten sallad.

Fler liknande recept