Recept revbensspjäll med isterbandsfärssås och cidersås

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Revbensspjäll med isterbandsfärssås och cidersåsStjärnrecept

Ett recept på revbensspjäll som stjärnkocken Melker Andersson bjuder familj och vänner på.

Receptet är hämtat ur boken Hemma hos Melker Andersson - Snabblagat, tillagat och vällagat (Norstedts). Köp den på Bokus för 213 kr.

Utskriftsvänlig version

Revbensspjäll med isterbandsfärssås och cidersås med sökord som isterband, melker andersson, rödbetor, ingefära och sås

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 kg färska revbensspjäll
  • salt och peppar
  • 5 cm ingefära, riven
  • 1 msk matolja
  • Till servering
  • 100 g hela inlagda rödbetor
  • sallad
  • Isterbandsfärssås
  • 4 isterband
  • 1 msk smör
  • 4 dl korngryn, kokta
  • 1 tsk hela fänkålsfrön
  • 1 tsk hela dillfrön
  • salt och svartpeppar
  • Cidersås
  • stekskyn från revbensspjällen ovan
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • salt och svartpeppar

Tillagning

  1. Revbensspjäll: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Bryn revbensspjället runt om i en stekpanna, salta och peppra.
  3. Gnid in spjället med ingefära. Lägg i en ugnsfast form.
  4. Stek revbensspjället i ugn 1-1 ½ timme, vänd det efter halva tiden.
  5. Ta formen ur ugnen, lyft ur spjället, spara stekskyn. Låt köttet vila i 20 minuter.
  6. Skär upp revbensspjället i 8 bitar. Servera dem med isterbandsfärs och cidersås (se recept nedan), samt rödbetor och sallad.
  7. Isterbandsfärssås: Dra skinnet av isterbanden, tryck ut färsen.
  8. Stek isterbandsfärs, korngryn och övriga ingredienser i smör i en stekpanna. Blanda väl och se till att allt blir varmt.
  9. Cidersås: Sila stekskyn i en kastrull. Koka ihop den med äppelcidervinäger i 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.

Kommentera detta Revbensspjäll med isterbandsfärssås och cidersås recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013