Recept ris à la malta i form

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Ris à la Malta i form

Ris à la Malta är en klassiker på det svenska julbordet. Här i en snyggare variant. Servera med ris à la Malta med saftsås.

Utskriftsvänlig version

Ris à la Malta i form med sökord som jul, kanel, vispgrädde, dessert och efterrätt

Ingredienser (4 portioner)

  • 3 dl vatten
  • 1 msk osaltat smör
  • ½ tsk salt
  • 1 ½ dl rundkornigt ris
  • 8 dl mjölk
  • 1 bit kanelstång
  • 2 msk socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 blötlagda gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde

Tillagning

  1. Koka upp vatten, smör och salt.
  2. Lägg i risgryn och låt koka tills vattnet kokat in helt.
  3. Späd med mjölk och lägg i kanelstången.
  4. Koka på svag värme tills grynen är mjuka, c:a 20 minuter. Rör noga så det inte bränns vid.
  5. Rör ned socker, vaniljsocker och de blötlagda gelatinbladen i den varma gröten.
  6. Vispa grädden och vänd ihop gröt och grädde när gröten svalnat.
  7. Slå upp gröten i portionsformar.
  8. Ställ det hela kallt till servering.

Kommentera detta Ris à la Malta i form recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013