Recept rödvinbärsgelé

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Rödvinbärsgelé

Att göra sin egen hemgjorda gelé är väldigt enkelt och billigt om man har egna vinbärsbuskar.

Utskriftsvänlig version

Rödvinbärsgelé med sökord som gelé, klassiker, söndagsmiddag, socker och tillbehör

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 liter röda vinbär
  • 1 dl strösocker per 1 dl bärsaft
  • parafin

Tillagning

  1. Plocka och skölj bären.
  2. Lägg dem i en syltgryta och sätt på värmen.
  3. Häll på precis så mycket vatten att de inte bränner vid innan de ger ifrån sig sin egen saft.
  4. Sjud tills bären har släppt ifrån sig all saft.
  5. Sila alltihop genom en silduk.
  6. Hetta upp saften till kokpunkten i grytan och värm samtidigt sockret i ugnen.
  7. Häll det varma sockret i fruktsaften och koka kraftigt tills gelén börjar sätta sig - dock inte längre än 20 minuter.
  8. Misstänker man att saften är i tunnaste laget bör man reducera den genom lätt kokning i c:a 10 minuter innan sockret tillsätts.
  9. Häll på sterliserade burkar och försegla med parafin.

Kommentera detta Rödvinbärsgelé recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013