Recept rommarinerade jordgubbar med kanelbasilika och citron

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Rommarinerade jordgubbar med kanelbasilika och citronStjärnrecept

God sommarefterrätt som passar med kaffe.

Receptet är hämtat ur boken Himlagott med bufféer (Prisma). Köp den på Bokus för 142 kr.

Utskriftsvänlig version

Rommarinerade jordgubbar med kanelbasilika och citron med sökord som jordgubbar, efterrätt, citron, glass och sommar

Ingredienser (6 portioner)

  • 500 g jordgubbar
  • 1 citron, skal och saft
  • 1/2 dl mörk rom
  • 2 msk finhackad kanelbasilika
  • vaniljglass

Tillagning

  1. Rensa och klyv jordgubbarna, lägg dem i en skål.
  2. Riv och pressa citronen över jordgubbarna. Tillsätt rommen och den hackade kanelbasilikan. Låt stå och dra i 10 minuter.
  3. Lägg en kula vaniljglass i varje glas och toppa med jordgubbarna. Garnera med kanelbasilika.

Kommentera detta Rommarinerade jordgubbar med kanelbasilika och citron recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013