Recept rosépepparmarinerad fläskfilé

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Rosépepparmarinerad fläskfilé

Ett säkert kort på grillen. Rosépepparn, vitlöken, timjanen och balsamvinägern ger bra smak åt fläskfilé. Servera med din favoritsås, coleslaw och klyftpotatis.

Utskriftsvänlig version

Rosépepparmarinerad fläskfilé med sökord som fläskfilé, grill, balsamvinäger, timjan och sommar

Ingredienser (4 portioner)

  • 600-800 g fläskfilé
  • Marinad
  • 3-4 msk grovt mortlad rosépeppar
  • 3 klyftor pressad vitlök
  • 3 msk aceto balsamico
  • ½ dl olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • ½ msk torkad timjan
  • 2 tsk honung
  • nymald svartpeppar

Tillagning

  1. Rensa fläskfilén från eventuella hinnor och senor. Dela den i fyra cm långa stubbar.
  2. Blanda alla ingredienser till marinaden i en plastpåse och lägg i fläskfiléstubbarna.
  3. Låt marinera i minst en timme, gärna två.
  4. Grilla med het glöd ca fyra minuter per sida.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Roodeberg (Sydafrika, 87 kr, varunr: 7451)

Kommentera detta Rosépepparmarinerad fläskfilé recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013