Recept rouille

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Rouille

Sydfransk röra som passar till fisk, gärna fisksoppor och då speciellt bouillabaisse.

Utskriftsvänlig version

Rouille med sökord som saffran, olivolja, sås, tillbehör och provence

Ingredienser (4 portioner)

  • 2 skivor vitt formbröd utan kanter
  • 2 äggulor
  • 1 röd chilipeppar
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 ½ dl olivolja
  • ½ tsk mortlat havsalt
  • ½ paket saffran

Tillagning

  1. Blötlägg brödet i 5 minuter i vatten.
  2. Ta upp och krama ur vattnet ur brödet.
  3. Lägg det urkramade brödet tillsammans med äggulorna och pressad vitlök i en rundbottnad skål eller i matberedare.
  4. Skär chilin på längden, kärna ur och finhacka fruktköttet. Blanda ner det i skålen.
  5. Rör om eller mixa allt.
  6. Lös upp saffranet i lite hett vatten.
  7. Tillsätt olivoljan droppvis under omrörning eller mixning.
  8. Smaka av med salt och saffran.

Kommentera detta Rouille recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013