Recept saganaki

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Saganaki

Grekisk ost är mer än feta och halloumi. Kefalotiri är till exempel en utmärkt ost som man kan använda till att göra den läckra förrätten saganaki.

Utskriftsvänlig version

Saganaki med sökord som förrätt, olivolja, ägg, mjöl och citron

Ingredienser (4 portioner)

  • 300-400 g kefalotiri
  • 1 ägg
  • vetemjöl
  • olivolja
  • citronklyftor

Tillagning

  1. Skär osten i cm-tjocka skivor.
  2. Vispa upp ägget och häll mjöl på en tallrik.
  3. Panera ostskivorna först i uppvispat ägg och sedan i mjöl.
  4. Hetta upp oljan och stek osten i högst 1 minut på var sida.
  5. Servera genast med citronklyftor.

Kommentera detta Saganaki recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013