Recept salviapanna med fläskfilé

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Salviapanna med fläskfilé

Gillar man den vackra örtkryddan salvia så är det här ett perfekt sätt att tillreda fläskfilé på.

Utskriftsvänlig version

Salviapanna med fläskfilé med sökord som fläskfilé, salvia, kalvfond, grädde och sås

Ingredienser (6 portioner)

  • 800 g fläskfilé
  • smör
  • havssalt
  • nymald svartpeppar
  • 2 msk hackad färsk salvia
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk koncentrerad kalvfond

Tillagning

  1. Ansa och skär fläskfilén i tjocka skivor. Krydda med salvia, havssalt och svartpeppar.
  2. Bryn köttet på båda sidor i en stekpanna med rikligt med smör.
  3. Häll grädden över köttet i pannan. Smaksätt med balsamvinäger, resten av salvian, kalvfond och eventuellt mer svartpeppar.
  4. Låt allt koka under 8-10 minuter.
  5. Servera med ungspotatis och sallad.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Couvent des Jacobins Bourgogne Rouge (Frankrike, 115 kr, varunr: 5283)

Kommentera detta Salviapanna med fläskfilé recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013