Recept skagenröra

Hoppa till innehållet
Recept centralen

SkagenröraStjärnrecept

Klassisk svensk röra som påstås vara från Danmark. Hur det är med den saken vet vi inte men det är enkelt att göra och gott att äta. Passar på en toast, till bakad potatis eller på en advokadohalva.

Utskriftsvänlig version

Skagenröra med sökord som räkor, röra, löjrom, fredagsmat och gräddfil

Ingredienser (4 portioner)

  • 150 g nyskalade räkor (knappt 500 g med skal)
  • ¾ dl majonnäs
  • ¾ dl créme fraiche
  • 2 msk hackad färsk dill
  • 1 tsk pressad saft från citron
  • konjak
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • Till garnering
  • 50 g löjrom
  • ½ citron
  • ½ dl grovhackad färsk dill

Tillagning

  1. Blanda majonnäs och gräddfil.
  2. Vänd ner skalade räkor, färsk dill och 1 msk löjrom.
  3. Smaka av med pressad citron, ett par droppar konjak och en aning svartpeppar.
  4. Garnera med citron, resten av löjromen och dill.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Castellane Brut (Frankrike, 239 kr, varunr: 7557)

Kommentera detta Skagenröra recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013