Recept spanakopita

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Spanakopita

Små läckra grekiska spenatpajer.

Utskriftsvänlig version

Spanakopita med sökord som paj, förrätt, spenat, filodeg och dill

Ingredienser (24 portioner)

  • 1 paket filodeg
  • 250 g getost
  • 1 kg färsk spenat alternativt 500 g fryst
  • 1 dl hackad dill
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • muskotnöt

Tillagning

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Hacka getosten med en kniv.
  3. Rensa och skölj spenaten samt hacka den ganska fint.
  4. Bryn spenaten i en stekpanna med olja, blanda i dillen och getosten och smaka av med salt, peppar och muskotnöt.
  5. Lägg ut filodegen och skär fyrkanter ca 12 x12 cm. Lägg i lite fyllning. Fukta med lite vatten runt kanten på degbitarna, vik över och tryck ihop.
  6. Pensla med olivolja.
  7. Sätt in plåten i ugnen. Grädda tills de får en gyllene färg.
  8. Servera med naturell yoghurt och oliver.

Kommentera detta Spanakopita recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013