Recept sparrisfyllda prosciuttolindade kycklingfiléer

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Sparrisfyllda prosciuttolindade kycklingfiléer

Enkel men ändå lyxig kycklingrätt som passar både som matigare förrätt eller huvudrätt. Den går bra att förbereda.

Utskriftsvänlig version

Sparrisfyllda prosciuttolindade kycklingfiléer med sökord som sparris, prosciutto, kycklingfilé, tjejmiddag och nyårsmeny

Ingredienser (6 portioner)

  • 12-16 gröna sparrisar
  • 800 g kycklingfilé
  • 80-100 g prosciutto
  • 2-3 tsk dijonsenap
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk torkad dragon
  • riven parmesanost
  • salt
  • nymald svarteppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka upp 5 dl saltat vatten i en kastrull. Skölj sparrisen och skär av de nedre träiga centimetrarna.Sjud sparrisen 2 minuter.
  3. Ta upp och låt rinna av.
  4. Dela kycklingfileerna på längden så att du tar 6-8 bitar.
    Salta och peppra lätt. Linda in kycklingbitama och ett par
    sparrisar i prosciuttoskivor så att det blir 6-8 paket. Lägg i ett lager i en ugnssäkerform.
  5. Rör ut senapen i vispgrädden och krydda med salt, peppar och dragon. Häll över kycklingpaketen. Riv över rikligt med med parmesan. Gratinera 20-25 minuter i ugnen. Kolla med termometer så att kycklingen
    är 70 grader mitt i.
  6. Servera paketen med ris eller potatis.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Roodeberg (Sydafrika, 87 kr, varunr: 7451)

Kommentera detta Sparrisfyllda prosciuttolindade kycklingfiléer recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013