Recept steka ankbröst

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Steka ankbröst

Ankbröst är festligt. Det mörka och smakrika köttet är lätt att tillaga. Ankbröst har fettsidan kvar, därför behövs inget tillsatt fett när de bryns och ugnssteks.

Utskriftsvänlig version

Steka ankbröst med sökord som anka, nyår, herrmiddag, skåne och födelsedag

Ingredienser (4 portioner)

  • 2 ankbröst, ca 700 g
  • 1 tsk salt
  • nymald svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Snitta fettsidan ner till köttet med vass kniv.
  3. Hetta upp en stekpanna.
  4. Salta, peppra och bryn ankbrösten med fettsidan neråt c:a 2 minuter tills de fått fin färg.
  5. Lägg de brynta ankbrösten i en ugnsfast form med fettsidan upp.
  6. Ugnsstek dem mitt i ugnen till en innertemperatur på 66 grader. Beräkna att det tar c:a 20 minuter.
  7. Ta ut dem, vira dem i folie och låt vila 20 minuter.
  8. Skiva ankbösten innan servering.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Castellane Brut (Frankrike, 239 kr, varunr: 7557)

1 kommentar

  1. Sean banan <3:

    5 stjärnor

    fett sexiiigt fattas bara en bh.
    hejjjdåå alla mina bh:or

    gillar ni ankskiten ät då <3

Totalbetyg: 5 baserat på 1 betyg

Kommentera detta Steka ankbröst recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013