En lite nyttig och fräsch laxrätt med smörslungade rödbetor och kronärtskockskräm.
Stekt lax med chèvresallad, smörslungade rödbetor och kronärtskockskräm
Ingredienser (4 portion)
4 portionsbitar laxfilé
10 små rödbetor
500 g sparrispotatatis
100 g chèvreost
1 rödlök
100 g bladspenat
1 msk smör
1 ½ msk balsamvinäger
1 krm salt
svartpeppar
Kronärtskockskräm
1 burk kronärtskockshjärtan
2 msk olivolja
1 msk nypressadcitronjuice
1 tsk finrivet citronskal
Till servering
citronklyftor
Tillagning
Koka rödbetorna mjuka och skala dem när de har svalnat. Dela rödbetorna i kvartar.
Koka potatisen med skal. Låt svalna och dela dem.
Smula chèvreosten i bitar. Skala löken och skär den i ringar. Blanda ost, lök, potatis och spenat.
Mixa kronärtskockorna med övriga ingredienser till en slät kräm.
Slunga runt rödbetorna i smör. Slå på vinäger. Krydda med 1 krm salt och lite svartpeppar.
Stek laxfiléerna.
Servera de stekta laxfilerna med rödbetorna, chèvresalladen, rödbetorna och citronklyftorna.