Teppanyaki-brynt het tonfisk

När man väl förberett denna delikata tonfiskrätt så går det snabbt att sno ihop den inför imponerade vänner som garanterat samlats runt och imponerats av teppanyakihällen. Tonfisken måste vara av bästa sushi-kvalitet. Köp sake i Japan.

Ingredienser (4 portion)

350 g tonfisk av bästa kvalitet
Marinad
1 msk mirin
2 msk sojasås
1 msk sake
Tillbehör
2 tum-stora bitar färsk ingefära
1 msk sesamolja
1 näve gräslök

Tillagning

Blanda samman mirin, sojasås och sake och marinera tonfisken i en timme.

Förvärm teppanyaki-hällen till 240 grader.

Lyft upp tonfisken ur marinaden och torka av den med hushållspapper och gnid in den med sesamolja.

Skala ingefäran och riv den fint.

Bryn tonfisken i två minuter på teppanyaki-hällen, vänd den ofta. Låt tonfisken vila nån minut.

Fördela ingefära och sojasås på små tallrikar och skålar för servering.

Trancera upp tonfisken med en vass kniv i 1 cm tjocka skivor och lägg upp 3-4 skivor på varje tallrik.

Arrangera gräslök på kanten av varje tallrik.

Fler liknande recept