Recept tomatmajonnäs

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Tomatmajonnäs

En god sås som passar bra till grillat kött. Såsen går bra att förbereda i god tid och därefter förvaras i kylskåpet.

Utskriftsvänlig version

Tomatmajonnäs med sökord som sås, tomat, barbeque, grill och tillbehör

Ingredienser (1 portion)

  • 2 äggulor
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 dl matolja (OBS. ej olivolja)
  • ½ dl tomatpuré
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk honung
  • 2 tsk salt

Tillagning

  1. Se till att äggulor och vitvinsvinäger har samma temperatur. Det gör man förslagsvis genom att ställa båda i rumstemperatur minst 2 timmar innan man ska göra såsen.
  2. Vispa ihop äggulor och vitvinsvinäger.
  3. Tillsätt oljan med en jämn stråle under vispning (här är det bra om man är två som hjälps åt). Vispa tills såsen är slät.
  4. Vispa ner tomatpuré, sambal oelek, honung och salt.

Kommentera detta Tomatmajonnäs recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013