Recept varm getostsås

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Varm getostsås

Smaskig getostsås som passar till kött. Välj en smakrik fransk chévre för bästa resultat.

Utskriftsvänlig version

Varm getostsås med sökord som getost, sås, vitt vin, tillbehör och herrmiddag

Ingredienser (6 portioner)

  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 ½ dl torrt vitt vin
  • 150 g getost
  • 1 tsk honung
  • 2 tsk majsstärkelse
  • ½ tsk salt
  • nymald vitpeppar

Tillagning

  1. Koka upp vispgrädde och vin.
  2. Skär bort ostens kant och smält resten i såsen.
  3. Låt sjuda ett par minuter.
  4. Vispa ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och rör ner i såsen.
  5. Koka upp.
  6. Smaka av med salt och vitpeppar.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: La Gascogne par Alain Brumont (Frankrike, 79 kr, varunr: 2882)

Kommentera detta Varm getostsås recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013