Recept vitvinssås

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Vitvinssås

Vitvinssås är det perfekta tillbehöret till färsk och vällagad fisk. Vill man minska ner på fetthalten går det utmärkt att byta ut halva matlagningsgrädden mot mjölk.

Utskriftsvänlig version

Vitvinssås med sökord som vin, schalottenlök, grädde, vitt vin och cayennepeppar

Ingredienser (4 portioner)

  • 2 dl fiskbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk idealmjöl
  • salt
  • cayennepeppar
  • pressad citron

Tillagning

  1. Blanda fiskbuljong, finhackad lök och vinet och koka i c:a 5 minuter.
  2. Tillsätt matlagningsgrädde och salt efter smak.
  3. Sjud såsen i några minuter.
  4. Red av med 2 tsk idealmjöl utrört i vatten.
  5. Smaksätt med cayennepeppar och pressad citron.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Castellane Brut (Frankrike, 239 kr, varunr: 7557)

Kommentera detta Vitvinssås recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013