Yakitori

Även om yakitori numera kan vara i stort sett vad som helst på ett grillspett så är det egentligen kyckling grillad på spett. Yakitori är en av hörnstenarna i den japanska matlagningen.

Ingredienser (4 portion)

700-800 g kycklingfilé
2 röd paprikor
1 gul lökar
Sås
1 dl japansk soja
1 dl mirin
2 msk strösocker
Tillbehör
lime
kokta nudlar

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader och grill.

Lägg 8 träspett i vatten i minst 20 minuter.

Blanda ingredienserna till såsen och låt den koka upp, ställ åt sidan så att den svalnar.

Skär kyckling, paprika och lök i lagom stora bitar och varva på spetten.

Pensla spetten i hälften av såsen och grilla dem i ugnen i 10-12 minuter.

Pensla gärna med såsen ytterligare några gånger under grillningen.

Servera tillsammans med resten av yakitorisåsen, limeklyftor samt nudlar.

Fler liknande recept