Kokbok: Italia Amore - Stora italienska kokboken

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Italia Amore - Stora italienska kokboken

Av Caroline Hofberg (Prisma)

Italiensk mat för mig handlar väldigt lite om romantik, rutiga dukar och utomhusmiddagar med dåligt vin i en toskansk medeltidsgränd. Italiensk mat handlar om enkelhet, fattigdom och kvalitet.

Därför är det smått otroligt att Carolina Hofberg, som i princip delar samma uppfattning som jag, låtit resultatet av sin italienska matodyssé paketeras och saluföras som Italia Amore. Inget vore mer vilseledande.

Det här är ingen kitchig, bokklubbsproducerad receptsamling för milfarna i Eskilstuna utan en högst relevant lärobok för den ambitiöse hemmakocken som behöver börja om från grunden. Som behöver ta bort och göra om.

Hofberg presenterar klassiker på löpande band utan att ens reflektera över det: vitello tonnato, potatisgnocchi med salviasmör, panzanella och semifreddo cassata. Man slipper de värsta wikipedialektionerna och sporras istället till stordåd av de snygga fotografierna.

Samtidigt bjuder Hofberg oss på det vi inte skulle hittat själva (vi har ju ändå köpt en bok). Fattigmanskosten från Apulien - cucina povera - och dess helt oromantiska gränsaksgratänger med potatismos. Enkelhet, fattigdom och säsongsbunden kvalitet.

Köp boken för 238 kr på Bokus.com

Smakprov från boken

Tabellen visar recept från kokboken Italia Amore - Stora italienska kokboken
Receptbild Receptdetaljer
Saltimbocca alla RomanaStjärnrecept
Sett med italienska ögon framstår det romerska köket som ...
Fest


Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013