Kokbok: Mitt goda Toscana

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Mitt goda Toscana

Av Stefano Catenacci /Foto: David Loftus (Norsteds)

De flesta som är intresserade av matlagning undrar nog nångång vad en mästerkock lagar till när han/hon är ledig och hungrig. Detta har Norstedts bokförlag tagit fasta på och tagit hjälp av några av Sveriges bästa kockar för att reda ut detta. Först ut är Operakällarens Stefano Catenacci.

Föga förvånade är det det italienska som står i fokus till vardags hemma hos Catenacci och då speciellt det toskanska. Recepten bygger på de fantastiska råvaror som finns i just Toscana, som vildsvinssalami, valnötter, lufttorkad griskind, carciofini och såklart olika olivoljor. Tillagningen på de flesta rätterna är föredömligt enkel. Men i ärlighetens namn är de flesta rätter mer helg- och festmat för de flesta vanliga dödliga.

Formatet på denna behändiga och praktiska kokbok är föredömligt med sitt skyddsfodral, spiralbindning och inbyggda ställ. Mitt goda Toscana är en kokbok för köksbänken.

Stefano catenacci har en imponerade meritlista. Blott 30 år tog han över en av Sveriges mest välrenommerade restauranger, Operakällaren i Stockholm, efter Werner Vögeli, vidare har han tagit silver i Årets kock (1999), blivit nordisk mästare (1999), kommit fyra på EM (2000), blivit Kockarnas kock (2000), fått Gastronomiska akademiens guldmedalj (2003), blivit "Årets Werner" (2008) och nu senast lagade han lite mat på Viktoria och Daniels bröllop (2010).

Köp boken för 161 kr på Bokus.com

Smakprov från boken

Tabellen visar recept från kokboken Mitt goda Toscana
Receptbild Receptdetaljer
Havsabborre som i LivornoStjärnrecept
Havsabborre med tomater och selleri pch en skjuts av vitl...
Fest
Toskansk bönsoppaStjärnrecept
Ska man utse en nationalrätt för Toscana kommer bönsoppan...
Nyttigt
TomatrisottoStjärnrecept
Det finns flera rissorter som passar för risotto. Carnaro...
Fest
Biffstek med parmesan, balsamvinäger och rucolaStjärnrecept
Tagliata di chianina con parmigiano, rucola e balsamico h...
Fest
Spaghetti med tryffel, panchetta och rucolaStjärnrecept
Spaghetti con rucola, tartufo e pancetta....
Snabbt och enkelt


Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013