Kokbok: Toms tipsr

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Toms tips

Av Tom Sjöstedt (Norstedts)

"Åh, jag vill göra allt i denna", sa min fru efter att ha bläddrat några minuter i Tom Sjöstedts vitamininjektion till de svenska hemmaköken, Toms Tips. Hitintills har vi dock bara hunnit göra kycklinglasagne med spenat och gurkyoghurt. Men den var enkel att göra och väldigt god, inte minst som matlåda.

Kokboken är mycket pedagogiskt upplagd med veckomenyer och helgfest. Nästan varje recept har fått ett användbart tips. Ingredienserna hittar man i de flesta välsorterade mataffärer utan att behöva jaga stan runt och trots detta är det hög variation på recepten. I Toms matfilosofi ryms dessutom återanvändning av rester, mycket sympatiskt och klimatsmart.

Ska man hitta några negativa saker med kokboken så är det att Toms Tips är en ganska fånig titel och omslaget är nästan pinsamt fult. Formgivaren till omslaget är inte ens omnämnd faktiskt och det är fullt förståeligt. Dessutom når inte svenska kockelitens hovfotograf Magnus Skoglöfs bilder upp till normal kvalitet, men det är antagligen meningen att det ska se realistiskt ut.

Tom Sjöstedt utsågs till Årets kock 2008. Han har även vunnit silver i VM med Svenska kocklandslaget 2006. Han har jobbat som kock på Hotell Borgholm, Högbo Brukshotell och Fågelbrohus. Just nu har han egen konsultverksamhet med gästspel på olika restauranger, matlagningskurser och som jurymedlem i TV3:s program Stjärnkockarna. Han är dessutom bror till en av Sveriges populäraste modebloggare, Tyra Sjöstedt.

Köp boken för 188 kr på Bokus.com

Smakprov från boken

Tabellen visar recept från kokboken Toms tips
Receptbild Receptdetaljer
Potatisterrin med gurka och forellromStjärnrecept
Det här receptet är så bra att det är ett tips i sig. Lov...
Fest
Pannacotta på vit choklad med lime och jordgubbarStjärnrecept
Pannacottan kan göras många dagar i förväg. Den kan även ...
Fest
Helstekt entrecôte med betor i brynt salviasmör och tomatsalladStjärnrecept
Ät upp hela biten entrecôte! Köttet är dyrt och alla (ell...
Fest
Örtgazpacho med olivolja och gurka Stjärnrecept
Överbliven soppa kan man frysa in och servera som granite...
Nyttigt
Falsk cheesecake med hallon- och vinbärsgeleStjärnrecept
Sitter man i skiten med tid, skippa allt tjafs och gör ba...
Fest
Gravad lax med vattenmelon och fetaostStjärnrecept
Gravad lax måste vara den bästa vardagsmaten. Den är ju b...
Nyttigt


Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013