Kokbok: Välkommen på middag!

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Välkommen på middag!

Av Tomas Tengby (Norstedts)

Carl Jan Granqvist gjorde en gång ett genusuttalande med nåt i stilen att män skriver drömska kokböcker med recept som kräver ett fult utrustat restaurangkök och kvinnor skriver praktiska kokböcker som verkligen går att laga till i ett vanligt kök. I sin senaste kokbok direkt från villaköket i Kungsladugård, Välkommen på middag!, har Tomas Tengby gjort ett utmärkt jobb för att jämna ut könsskillnaderna.

I boken blir läsaren hembjuden till familjen Tengby, frun Ulrika har tagit bilderna tillsammans med Tomas, och gjort den grafiska formen. Deras barn är med på bilderna och bidrar till den dokumentära känslan. Kapitlena är indelade så som de flesta hemmakockar tänker, alltså kött, pasta, kyckling, sallad eller fisk.

Med Välkommen på middag! är det lätt att hitta en lagom stor utmaning och därmed även glädjen i vardagsmatlagningen. De 120 recepten till trots, så är Tengbys mål att lära ut hur man kan variera sin vardagsrätter utan just recept. Dessutom finns tips på hur man bäst byxar sin fisk, vilken krydda som är allra, allra bäst och hur man skivar sin parmesan riktigt tunnt.

Tomas Tengby som är mest känd som side-kick till Mat-Tina och som programledare på radioprogrammet Morgonpasset. Men han är även en flitig kokboksförfattare, med bl.a. Den goda julen och Smak av Halland på sitt samvete. Han är nybliven programledare för Meny på P1.

Köp boken för 179 kr på Bokus.com

Smakprov från boken

Tabellen visar recept från kokboken Välkommen på middag!
Receptbild Receptdetaljer
JambalayaStjärnrecept
En egen tolkning av Louisianas stolthet, självklart med "...
Fest
ChokladkladdkakaStjärnrecept
En enkel och mycket god kladdkaka som smakar som vore den...
Bröd och bak
Tengbys fisksoppaStjärnrecept
Matig fisksoppa med massor av grönsaker och sting....
Nyttigt
Lax med ingefära och apelsinStjärnrecept
Det här är snabbt, enkelt och mycket friskt. Ingefära luk...
Nyttigt
Fänkåls- och apelsinsalladStjärnrecept
En frisk och smakrik sallad signerad Tomas Tengby....
Nyttigt
Kyckling med schalottenlök och oliverStjärnrecept
En rätt som sköter sig själv i ugnen. Frisk och god och d...
Nyttigt
Panino con salami e provoloneStjärnrecept
Panino med salami och provoloneost....
Snabbt och enkelt


Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013