Kokbok: Viva Italia - Stora italienska kokboken

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Viva Italia - Stora italienska kokboken

Av Tomas Tengby, Ulrika Tengby Holm (Norstedts)

Den svenska kärleken till det italienska köket är väldokumenterad och det känns som det kommer minst ett praktverk på svenska varje år som utger sig för att vara heltäckande genomgångar av den Italienska matlagningskonsten. Nu har det blivit dags herr och fru Tengby att ge ut sin version.

Familjen Tengby har spenderat otaliga semestrar i stövellandet med det horribla politiska klimatet. I 20 år har de ätit, frågat, antecknat och sen återskapat de rätter som fallit dem på läppen. Tengbys matintresse är helt enkelt nästan på frimärksamlarnivå.

Viva Italia innehåller över 200 recept och som sig bör, men inte alltid gör, i en kokbok är recepten det viktigaste. De är väldigt välskrivna. Rätterna kan, trots att de ibland är långa och med många moment lagas av personer som inte har någon större köksvana. Boken är upplagd på samma sätt som en meny på en bättre italiensk restaurang från antipati, via pasta och soppor, till kött och fisk och avslutas med dolci, efterrätterna, glassen och kaffet.

Boken har även gästkockar som till exempel Steffano Catenacci, Alexandra Zazzi och Amelia Adamo.

Makarna Tengby har inte gjort det lätt för sig. De har skrivit och fotograferat allt själva. Fru Tengby har dessutom formgivit hela kalaset. Och det är lite har som det haltar och känns lite mossigt. Bilderna är skapliga, men inte jätteinspirerande, och formgivningen ser ut att vara hämtad från Corel-Draws gamla templates.

Men kan man bortses från detta är Viva Italia på det hela taget är Viva Italia en mycket användbar kokbok för den som vill utforska det italienska köket.

Köp boken för 215 kr på Bokus.com

Smakprov från boken

Tabellen visar recept från kokboken Viva Italia - Stora italienska kokboken
Receptbild Receptdetaljer
Crema di ricotta alla frutta frescaStjärnrecept
Färsk frukt med ricotta, från Sicilien.

Detta är samma...

Fest
Pasta al forno di Sophia LorenStjärnrecept
Detta är en bra bjudrätt tycker den napolitanska skådespe...
Fest


Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013