Recept ägg i cocotte

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Ägg i cocotte

Elegant sätt att servera tillagat ägg på.

Utskriftsvänlig version

Ägg i cocotte med sökord som ägg, påsk, salt, smör och tillbehör

Ingredienser (4 portioner)

  • 4 ägg
  • smör
  • salt

Tillagning

  1. Smörj cocotte-formarna (1 ½ dl) med smör.
  2. Knäck i ett ägg i varje form.
  3. Grädda formarna i vattenbad på spisen.
  4. Ta bort från värmen när äggvitan stelnat, men gulan fortfarande är lös,
  5. Servera äggen naturella eller med gravad lax, gåsleverpastej, hackad rödlök eller tryffelsås.

Kommentera detta Ägg i cocotte recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013